Metsäpirtin multa

Multatuotteet

Metsäpirtin Nurmikkomullan ja Puutarhamullan valmistus perustuu ympäristöystävälliseen luonnon kiertokulun kunnioittamiseen. Raaka-aineina käytämme jätevedestä erotettua biolietettä ja hevosten kuivikelantaa, jotka jalostetaan Metsäpirtin kompostointialueella Sipoossa yhdessä turpeen ja muiden lisäaineiden kanssa ravinteikkaiksi kompostimulliksi.

Pihalla ja puutarhassa biolietteen ja hevosenlannan sisältämät ravinteet palaavat takaisin kasvillisuuden käyttövoimaksi. Kun käytät Metsäpirtin multaa, edistät kestävää kehitystä ja ympäristön tasapainoa.​ Tuotteemme eivät sisällä keinolannoitteita.

Kevätmessut - arvonnan voittajat

Kevätmessuilla arvottiin 4 kappaletta 12 m3:n multakuormaa ja 4 kappaletta puutarha-alan kirjoja.  Multakuorman voittivat Raine Olander, Anne Karlsson, Tomi Vesterinen ja Anni Sipilä. Puutarha-alan kirjan voittivat Helena Tarhonen, Eeva Tikkanen-Suvanto, Sari Lindgren ja Elli Kuisma.

Kiitos kaikkille osastollamme vierailleille ja arvontaan osallistuneille.

Noutomyyntipisteet avataan jälleen

Viikintie 35 Helsinki, avataan 10.4.2017. Avoinna arkisin klo 9.00-17.00. Kilpilahdentie 241 Kulloo (Metsäpirtti), avataan myös 10.4.2017. Avoinna arkisin klo 7.00-17.00. Molemmissa noutomyyntipisteissä on myynnissä Metsäpirtin Nurmikko- ja Puutarhamultaa ja niissä on järjestetty lastauspalvelu. Kilpilahdentieltä myös kuorma-autonoudot.

Sortti-asemien peräkärryjen noutopisteet, Kivikonlaita 5 Helsinki ja Ämmässuontie 8 Espoo, avataan 18.4.2017. Asemat ovat auki arkisin klo 7.00-21.00. Sortti-asemilla myydään Metsäpirtin Biomultaa. Lastauspalvelua ei ole järjestetty, vaan asiakas lapioi itse kuormansa.  Sortti-asemat ovat poikkeuksellisesti avoinna myös lauantaisin 29.4., 13.5. ja 20.5. klo 9.00-16.00.

Kuorma-autojen noutopiste, Ämmässuontie 8 Espoo, avataan 18.4.2017. Piste on avoinna arkisin klo 7.00-11.00 ja klo 11.30-16.30.

Uusia multatuotteita ammattilaiskäyttöön

Metsäpirtin Inframulta

Metsäpirtin Inframulta sisältää enemmän kivennäismaa-ainesta kuin perinteiset Metsäpirtin multatuotteet ja on siten helpommin käsiteltävää ja kantavuudeltaan hyvää ammattirakentamiseen. Inframulta soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi siirtonurmen kasvualustaksi kantavuutensa vuoksi sekä muuhun julkisen tilan viherrakentamiseen. Katso tuoteseloste täältä.

Metsäpirtin Biomulta

Metsäpirtin Biomulta valmistetaan myös kierrätysmateriaaleista ja se soveltuu viherrakennus ja puutarhakäyttöön. Biomulta sisältää biojätekompostia, viherjätekompostia ja turvetta. Biomulta ei sisällä lainkaan puhdistamolietettä.  Katso tuoteseloste täältä.

Kompostituotteet maatalouteen

HSY valmistaa sekä tuore- että maanparannuskomposteja kompostoimalla puhdistamolietettä, kuitulietettä/biolietettä ja turvetta kompostointikentällään Sipoossa. Kompostien käyttö vähentää ympäristön kuormitusta ja säästää viljelijän kustannuksia. Kompostit ovat tarkoitettuja ainoastaan peltokäyttöön maataloudessa. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä.

Hevosenlannan ravinteet talteen - kiertotaloutta parhaimmillaan

Otamme vastaan hevostallien kuivikelantaa kompostointikentällämme Kulloossa. Käytämme kuivikelantaa yhtenä raaka-aineena multatuotannossamme. Näin kuivikelannan sisältämät arvokkaat ravinteet palaavat takaisin kasvien käyttöön.  

Otamme lantaa vastaan vain niiltä talleilta, jotka ovat tehneet kanssamme vastaanottosopimuksen. Lannan vastaanotto maksaa 10 euroa/tonni + alv 24 %. Kysy lisää: Tuula Pirhonen, puh. 050 337 9442.


 

Tilaa Metsäpirtin uutiskirje

Tilaa Metsäpirtin mullan uutiskirje ammattilaisille tai yksityisasiakkaille