Kummikoulut

Kummikouluissa mietitään ja harjoitellaan arjen ympäristötekoja, joilla voi itse vaikuttaa myönteisten muutosten puolesta. Tarjoamme koulutusta opettajille, oppitunteja oppilaille sekä monenlaisia materiaaleja.  Oppitunneilla teemaa käsitellään pelein, tehtävin, askartelemalla ja leikkien. Ohjelma antaa eväitä kestävän kehityksen opettamiseen vuosiksi eteenpäin.

Kummikouluohjelmaan v​alitaan vuosittain vähintään 10 peruskoulua Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Kirkkonummen alueelta. Haku k​ummikouluksi on vuosittain maaliskuussa.​

Ohjelman suunnittelee  ja rahoittaa HSY ja sen toteuttaa Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polku. Ohjelma on osallistujille maksuton. 

Kummikouluvuoden teemat 

Alakouluille tarjoamme kaksi vaihtoehtoista teemaa kummikouluvuodelle: 

  • Kestävä kulutus -teemassa keskitytään jätteen määrän vähentämiseen, lajitteluun ja kohtuullisiin kulutusvalintoihin.
  • Elintärkeä vesi -teemassa keskitytään veden kiertokulkuun, lähivesien tutkimiseen, vesivastuullisuuteen ja viemärietikettiin.

Ylä- ja yhtenäiskouluille on tarjolla kummikouluohjelma teemalla Kestävä kulutus.

Kehitämme parhaillaan ylä- ja yhtenäiskouluille vesiaiheista kummikouluohjelmaa esimerkiksi viemärietiketistä​​​​ ​ ja veden oikeasta käytöstä yhteistyössä pilottikoulujen kanssa. Ohjelma tulee mukaan kummikouluhakuun keväällä 2018. 

​​Tutustu viemärietikettiin »​​