Pientalon jätehuolto

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Vähintään 10 asuinhuoneiston kiinteistöillä on jätehuoltomääräyksiin perustuva velvoite kerätä erikseen biojäte ja kartonki. Vähintään 20 asuinhuoneiston kiinteistöillä on kerättävä erikseen myös lasi ja metalli. 

Jos kiinteistössä on alle kymmenen asuinhuoneistoa, asiakaspalvelustamme voi tiedustella mahdollisuutta saada näiden jätteiden keräys omalle kiinteistölle. Biojätettä voi myös kompostoida.​

Jos pienkiinteistölläsi ei ole erilliskeräystä kierrätyskelpoisille jätteille, vie paperi, kartonki, lasi ja metalli kierrätyspisteeseen. Kierrätyskelpoisten jätteiden hyödyntäminen materiaalina jatkuu. Sekajäte päätyy jätevoimalaan, jossa se hyödynnetään sähköksi ja lämmöksi. 

Jätehuoltomääräykset »
Jätehuollon hinnasto »

Tilaa lietesäiliön tyhjennys​

​Toimistoaikana tehtävät tyhjennystilaukset:

  • ​​verkossa, hsy.fi/jatepalvelu » (lue kirj​​autumisohjeet ja klikkaa linkkiä "Tee muutoksia olemassa olevaan jätteenkuljetuspalveluun")
  • ​​puhelimitse HSY:n asiakaspalveluun, puh. 09 1561 2110, arkisin klo 8.30–15.30 (kiireelliset tilaukset ​aina puhelimitse)
  • ​sähköpostitse liete​​(a​​t)hsy.fi (vain ei-kiireelliset tilaukset)
  • ​​​​p​​äivystystyhjennyksen voit tilata numerosta 050 307 6041. Numero palvelee virka-ajan ulkopuolella.​

​​​Lisätietoja ja hinnat löytyvät sivult​a hsy.fi/sakokaivot​ »

Muista myös

  • Vie vaaralliset jätteet Sortti-asemalle, vaarallisen jätteen konttiin tai keväisin asuinalueita kiertäviin HSY:n jätehuollon keräysautoihin.
  • Vie isot esineet Sortti-asemalle tai tilaa maksullinen Nouto-Sortti.
  • Vuokraa peräkärry Sortti-asemalta jätteen kuljettamista varten.

Asioi verkossa

​​HSY:n sähköisten asiointipalvelujen avulla voit 

​​​​​​​​​Lisätietoja saat asiakaspalvelustamme​, puh. 09 1561 2110 (arkisin klo 8.30–15.30), asiakaspalvelu(at)hsy.fi.​​​​

Jäteastioiden tyhjennyksiin liittyvät palautteet: jate.kuljetuspalaute(at)hsy.fi.