Pientalon jätehuolto

Tilaa uutiskirje pientalon asukkaalle ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​»

​​​​Vähintään 10 asuinhuoneiston kiinteistöillä on jätehuoltomääräyksiin perustuva velvoite kerätä erikseen biojäte ja kartonki. Vähintään 20 asuinhuoneiston kiinteistöillä on kerättävä erikseen myös lasi ja metalli. 

Jos kiinteistössä on alle kymmenen asuinhuoneistoa, asiakaspalvelustamme voi tiedustella mahdollisuutta saada näiden jätteiden keräys omalle kiinteistölle. Biojätettä voi myös kompostoida.​

Jos pienkiinteistölläsi ei ole erilliskeräystä kierrätyskelpoisille jätteille, vie paperi, kartonki, muovipakkaukset, lasi ja metalli kierrätyspisteeseen. Kierrätyskelpoisten jätteiden hyödyntäminen materiaalina jatkuu. Sekajäte päätyy jätevoimalaan, jossa se hyödynnetään sähköksi ja lämmöksi. 

Tilaa sako- ja umpikaivon tyhjennys​

Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asuinkiinteistöjen sako- ja umpikaivojen sekä muiden jätevesijärjestelmien lietesäiliöiden tyhjennykset ja lietteen kuljetukset ovat siirtyneet HSY:lle.

Tilaa meiltä lietesäiliön tyhjennys, kun säiliö on täyttynyt, tai sovi kanssamme säännöllisestä tyhjennyksestä. ​Lue lisää lietesäiliöiden tyhjennyksestä » 

Katso videomme sako- ja umpikaivon tyhjennyksen tilaamisesta ja loka-auton tuloon varautumisesta

 


Muista myös

  • Vie vaaralliset jätteet Sortti-asemalle, vaarallisen jätteen konttiin tai keväisin asuinalueita kiertäviin HSY:n jätehuollon keräysautoihin.
  • Vie isot esineet Sortti-asemalle tai tilaa maksullinen Nouto-Sortti.
  • Vuokraa peräkärry Sortti-asemalta jätteen kuljettamista varten.

Asioi verkossa

​​HSY:n sähköisten asiointipalvelujen avulla voit 

​​​​​​​​​Lisätietoja saat asiakaspal​velustamme​​, puh. 09 1561 2110 (arkisin klo 8.30–15.30), asiakaspalvelu(at)hsy.fi.​​​​

Jäteastioiden tyhjennyksiin liittyvät palautteet: jate.kuljetuspalaute(at)hsy.fi.