Pakojätehuone

HSY:n Wastescape-pakojätehuoneessa lajittelutaidot ovat avain menestykseen. Wastescape on maailman ensimmäinen pakojätehuone, joka tarjoaa osallistujille uuden jännittävän tavan tutustua kierrätykseen. Pakojätehuoneessa kamppaillaan neljän hengen ryhmissä ja pelissä pääsee etenemään lajittelemalla eri jätelajit oikein.

Pakojätehuonepelissä on hyödynnetty klassisia pakohuone-elementtejä, jonka tehtävät haastavat kisaajia lajitteluaiheisissa pulmissa. Pelissä voi kuitenkin menestyä myös ilman aiempaa kierrätyskokemusta. HSY:n pakojätehuone on rakennettu konttiin ympäristöä kunnioittaen: 90 prosenttia huoneen elementeistä on tehty kierrätysmateriaaleista.

Halusimme luoda uuden jännittävän tavan tutustua kierrätykseen. Tavoitteenamme on kierrättää 60 prosenttia pääkaupunkiseudun kotien jätteistä vuoteen 2025 mennessä, joten asukkaiden motivoimiseen tarvitaan muitakin kuin perinteisiä keinoja.

Pelaamaan pakojätehuoneeseen

HSY:n pakojätehuoneeseen voit päästä kesän aikana vielä seuraavissa tapahtumissa:

  • 9.11.8. Flow-festival (vaatii oman festarilipun)
  • 15.8. Taiteiden yö Helsingissä (paikka tarkentuu)
  • 30.31.8. Espoo-päivä (paikka tarkentuu)

Pakojätehuone on ollut mukana myös näissä tapahtumissa kesän 2019 aikana:

  • 4.5.5.YLE:n Ilovemuovi-tapahtuma Amos Rexin aukiolla Helsingissä
  • 12.6. Helsinki-päivä Kansalaistorilla
  • 8.7. Kesäpäivä Töölönlahdella -tapahtuma Kansalaistorin ympäristössä

Tapahtumissa on mahdollisuus varata pelivuoro paikan päältä, mutta osa pelaamaan pääsevistä joukkueista arvotaan sosiaalisessa mediassa järjestettävien kilpailujen kautta. Seuraa näitä HSY:n somekanavia, ja voit voittaa itsellesi ja ystävillesi osallistumisen pakojätehuoneeseen:

Lue lisää