Varaa vierailu vesihuoltoon

​​Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla käsitellään noin 800 000 asukkaan ja teollisuuden jätevedet. Pääosin kallion sisään rakennettu puhdistamo on Suomen suurin jätevedenpuhdistamo.

Viikinmäen jätevedenpuhdistamolle järjestetään koululaisvierailuja yläkoulun luokille seitsemännestä luokasta ylöspäin sekä toisen asteen oppilaitoksille. Turvallisuussyistä seitsemäsluokkalaisia nuorempia vieraita ei voida ottaa puhdistamolle.  Vierailijoiden alaikäraja on 12 vuotta. Vierailut eivät valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille.

Ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä. Opiskelijaryhmien mukana on oltava myös opettaja, joka lasketaan mukaan enimmäisryhmäkokoon.

Vanhankaupungin vedenpuhdistuslaitoksella tuotetaan Päijänteeltä tulevasta raakavedestä talousvettä pääkaupunkiseudun asukkaille.

Vedenpuhdistuslaitoksella ei järjestetä vierailuja yläkoulu- ja lukioryhmille. Esittelykierroksia järjestetään vain vesihuoltoalan opiskelijoille sekä muille asiantuntijaryhmille ja toimittajille. Vierailut eivät valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille.

Ryhmän maksimikoko on 20 henkilöä.  Opiskelijaryhmien mukana on oltava myös opettaja, joka lasketaan mukaan enimmäisryhmäkokoon.

Miten varaan vierailun?

Vierailu varataan sivun alaosassa olevilla lomakkeilla. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lomakkeen, otamme sinuun yhteyttä.  Valitettavasti emme voi ottaa vastaan vierailuvarauksia puhelimitse.

Kouluille, vesihuoltoalan opintoja suorittaville opiskelijaryhmille ja esimerkiksi helsinkiläisille yhdistyksille vierailut ovat maksuttomia. Yritysvierailuista veloitetaan 400 euroa + alv. 24 %.

Huomioitavaa

  • Kouluvierailuja järjestetään pääasiallisesti lukukausien aikana
  • Vierailu tulee varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen
  • Vierailuja järjestetään yleensä virka-ajan puitteissa, kello 8-16
  • Vierailun kesto on noin 1,5 tuntia
  • Jos haluatte vierailun aikana kahvituksen, ryhmänne vastaa kuluista itse
  • Vanhankaupungin vedenpuhdistuslaitoksella kahvitusmahdollisuutta ei ole
  • Laitoksillamme ei ole mahdollista syödä omia eväitä. Siksi vierailu on ajoitettava siten, että oppilaat syövät lounaan koulussa.

Varaa vierailu oppil​aitosryhmälle tai yhdistykselle ​»​

Varaa vierailu muulle ryhmälle, kuten vesialan asi​antuntijoille tai opiskelijoille ​»​​

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lomakkeen, otamme sinuun yhteyttä.  Valitettavasti emme voi ottaa vastaan vierailuvarauksia puhelimitse.

Lisätietoja vierailuista saa sähköpostitse: vesi.vierailut(at)hsy.fi.

Anna palautetta vierailuista

Oletko ollut tutustumiskäynnillä laitoksillamme? Arvostamme mielipiteitäsi, sillä haluamme jatkuvasti kehittää vierailutoimintaamme. Voit antaa meille palautetta täyttämällä "Anna palautetta vierailusta" -lomakkeen.

Kertaustehtävä vierailun jälkeen

Viikinmäen jätevedenpuhdistamon vierailulla opittua voit kerrata oppilaiden kanssa alla olevalla tehtävällä. Tehtävälomakkeen voi täyttää joko sähköisesti tai tulostettuna paperille.

Tehtävä oppilaille ​»​

Opettajan kappale ​»​