Laskut ja maksaminen

Lähetämme laskut paperisina, jos et ole sopinut pankkisi kanssa muusta maksutavasta, kuten e-laskutuksesta tai suoramaksusta. Nämä laskutustavat ovat mahdollisia vain yksityishenkilöille. 

Yritysasiakkaat ja esimerkiksi asunto-osakeyhtiöt voivat saada HSY:ltä verkkolaskun, jos heillä on laskujen käsittelyyn soveltuva järjestelmä. 

Jätehuollon asiakaskiinteistöjen laskutusjaksot ovat laskutusryhmästä riippuen pääsääntöisesti 1–3 kuukautta. Seuraavan laskun eräpäivä näkyy edellisessä laskussa.

Vesihuollon asiakkaana laskutusrytmisi määrää pääasiassa kiinteistön koko. Laskutamme asiakkaita, joiden kiinteistöjen kerrosala on 
  • 500 neliötä tai alle neljästi vuodessa 
  • yli 500 neliötä kuudesti vuodessa. 

Jos olet vesihuollon arviolaskujen perusteella maksanut enemmän kuin todellinen kulutuksesi on, huomioimme erotuksen hyvityksenä tasaus- ja arviolaskussa. Laskun loppusummasta riippuen maksamme hyvityksen joko tilillesi tai huomioimme sen hyvityksenä seuraavassa laskussa.

Jos maksamme hyvityksen tilille, pyydämme tilinumeron tarvittaessa hyvityslaskulla. Voit ilmoittaa tilinumeron sähköisellä lomakkeella.  Pyydämme viittaamaan ilmoituksessa hyvityslaskun numeroon.

Tilinumeron ilmoituslomake maksuhyvityksiä varten.

Jos olet erehdyksessä maksanut liikaa jätemaksua, huomioimme sen automaattisesti hyvityksenä seuraavassa laskussa.​