Juomaveden laatu

​Osana Vanhankaupungin vedenpuhdistuslaitoksen kapasiteetin nostoa saneerataan aktiivihiililaitos kesällä 2016. Saneeraus alkoi 6.6.2016.
Talousveden laatu on pysynyt hyvänä saneerauksen aikana. Lue lisää tiedotteestamme "Vanhankaupungin aktiivihiililaitoksen saneeraus on valmistumassa" 11.11.2016
 
Päivitämme saneerauksen alettua tälle sivulle laitokselta lähtevän talousveden laatutaulukon kahden viikon välein. Ensimmäinen taulukko julkaistaan viikolla 24.​ 
Veden laatutaulukko​, päivitetty 16.1.2017
 
Puhdistuslaitoksen rakennustyöt aiheuttavat pieniä muutoksia veden laatuun aktiivihiililaitoksen saneerauksen aikana. Tuotetun veden laatu kuitenkin täyttää talousvesiasetuksen (1352/2015) mukaiset vaatimukset ja suositukset. Lue lisää tiedotteestamme 1.6.2016​ .

Muutos veden laadussa koskee alueita, joille vettä tuotetaan Vanhankaupungin vedenpuhdistuslaitoksella. Tuotamme Vanhankaupungin laitoksella vettä Helsingin Vantaanjoen ja Kulosaaren sillan itäpuolisiin kaupunginosiin sekä Koskelaan, Kumpulaan ja Toukolaan. Sekä Vanhankaupungin että Pitkäkosken vedenpuhdistuslaitoksen tuottamaa vettä käytetään Helsingin eteläosassa rajautuen ja mukaan lukien Munkkiniemi, Ruskeasuo, Pasila, Vallila ja Hermanni. Molempien laitosten tuottamaa vettä jaetaan myös Vantaan itäosaan rajautuen ja mukaan lukien Ylästö, Pakkala, Veromies ja lentokenttä.