Maankäyttö ja asuminen

20140707_9347_Vesitorni_Haukilahti_26597__ppt.jpgHSY tuottaa tietoa Helsingin seudun maankäytöstä ja asumisesta sekä seuraa seudun kehitystä. Seudun kuntien ja valtion välisen maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) aiesopimuksen 2012­-2015 seuranta tuottaa vuosittain mm. tiedot Helsingin seudun 14 kunnan asuntokaavoituksesta ja asuntotuotannosta.
Lisätietoja MAL-aiesopimuksen seurannasta

Seudullisen perusrekisterin aineistoista tuotettu SeutuRAMAVA tarjoaa koottua ja yhdenmukaista paikkatietoa lainvoimaisista asemakaavoista pääkaupunkiseudun neljästä kaupungista, Helsingistä, Espoosta, Vantaalta ja Kauniaisista.
Lisätietoja SeutuRAMAVAsta

HSY tuottaa Helsingin seudun asuntotoimikunnan puitteissa tietoa seudullisten asuntopoliittisten asioiden valmisteluun. Asuntotoimikunta edistää seudun kuntien välistä yhteistyötä sekä tarjoaa foorumin valtion ja kuntien väliselle keskustelulle asuntopoliittisissa kysymyksissä. Yhdessä pääkaupunkiseudun neljän kaupungin edustajien kanssa HSY valmistelee myös vuosittain esityksen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n tukemassa asuntotuotannossa pääkaupunkiseudulla sovellettavista tonttien enimmäishinnoista. ​
Lisätietoja asuntoraportoinnista
Lisätietoja tonttihintasuosituksesta